toggle menu
Фотомагазин / Відеотехніка / Відеокамери / Sony / Sony / Відеокамера Sony FX30 Cinema Line (ILMEFX30B.CEC)

Відеокамера Sony FX30 Cinema Line (ILMEFX30B.CEC)

Код товару: 065029
Самовивіз з магазину (Київ)
Кур'єром по Києву
На склад Нової пошти
Готівковий розрахунок
Безготівковій розрахунок
Платіжними картами Visa і MasterCard
Гарантія від виробника
Обмін/повернення протягом 14 днів

Sony розширила серію камер FX Cinema Line новою моделлю Sony FX30, яка призначена для запису відео з високою роздільною здатністю. Кінокамера Sony FX30 – бездзеркальна камера із сенсором EXMOR R формату APS-C. Роздільна здатність становить 26 МП. Камера може записувати відео у форматі 4K ULTRA HD із частотою кадрів 60 FPS (h.264/265, 10 біт, 4:2:2) або Full HD зі швидкістю до 240 FPS. Підтримка 4K ULTRA HD при 120 FPS, з кропом 1,62x. Кінокамера має широкий динамічний діапазон, 496 пікселів фокусування і пропонує користувачам профіль Sony S-Cinetone, який дозволяє отримувати натуральні відтінки. Діапазон ISO – 100-32000.

 

Sony FX30 – нова APS-C 4K 120 fps кінокамера

 

Кінокамера Sony FX30 — APS-C (у кіно цей формат називають Super35) призначена для відеографів та кінематографістів з невеликих студій, на комерційну зйомку та створення високоякісного відеоконтенту для соціальних мереж. По суті, це 26-мегапіксельна APS-C версія.Sony FX3, яка вже встигла полюбитись багатьом — вона тримає ту ж високу планку, але при цьому її ціна набагато нижча.

 

 

 

Корпус та зовнішній вигляд Sony FX30

 

У кінокамері Sony FX30 такий же корпус, як і в її просунутій версії повнокадрової   Sony FX3. І це безумовно порадує багатьох, адже ця "тушка» спеціально створена для зйомки відео. Новинка буде дуже зручна у використанні, ергономіка на найвищому рівні, а також може похвалитися компактними розмірами та невеликою вагою для максимальної зручності та комфорту (78 x 130 x 85 мм, 650 грам).

Зовні SonyFX30 відрізняється від FX3 лише розміром матриці. На корпусі присутні п'ять отворів з універсальним різьбленням 1/4"-20 для встановлення камери в клітку або для доповнення різними аксесуарами, наприклад, зовнішнім монітором: отвори вбудовані прямо в каркас камери, так що все буде сидіти як влите.

Розкладка органів управління також аналогічна старшій моделі FX3: тут вам і безліч кастомних кнопок, щоб налаштувати камеру під себе і дві клавіші для старту відеозапису (спереду та ззаду), джойстик автофокусу на верхній панелі (зручно для зйомки від пояса) та інші особливості професійної відеокамери. Найбільшою відмінністю буде використання у новинці APS-C матриці, що робить її абсолютно іншою камерою з погляду картинки.

 

 

 

Нова матриця спеціально для Sony FX30

 

У новій камері Sony не стала використовувати 24-мегапіксельний сенсор зі своїх старих укропових камер, який відрізнявся дуже повільним зчитуванням пікселів. Sony FX30 отримала абсолютно нову 26-мегапіксельну матрицю зі швидким зчитуванням, і це безумовно порадує багатьох відеографів!

 

Приклад 4К відео, знятого Sony FX30. Джерело: Youtube-канал DSI Pictures

 

Формат матриці APS-C означає, що у вас буде 1,5-кратне обрізання кадру порівняно з повнокадровою камерою. При цьому майже у всіх стандартних 4К режимах кроп (обрізання) невеликий:

  • при роботі в 4K на 24, 30, 60p буде 1,04-кратне обрізання — зовсім невеликий кроп, так що вам не доведеться постійно змінювати кадр і композицію під час зйомки, щоб все влізло;
  • при роботі в 4K на 120p буде потужне 1,62-кратне обрізання (на додаток до вже існуючого 1,5х) — під час зйомки слоу-моушна у вас буде дуже невеликий кадр, щось схоже з 1-дюймовими матрицями на компактних камерах.

 

 

 

 

На додаток до 4К режимів у Sony FX30 є запис в RAW 4,7K з виведенням на зовнішній рекордер з мінімальним кропом. Також звернемо вашу увагу на те, що камера не має механічного затвора, тільки електронний. Так що якщо ви будете на неї фотографувати, то швидкості затвора цілком вистачить для стандартних статичних знімків, але у разі фіксації кадрів зі швидким рухом або панорамування (коли об'єкт, що рухається, у фокусі, а задній фон розмитий з ефектом руху) ефект ролінг шаттера буде дуже вираженим . Так що це не найкраща камера для зйомки, що досить логічно.

 

 

Сенсорний дисплей Sony FX30

 

Нова камера використовує рухливий поворотний сенсорний дисплей, що дуже зручно для відеозйомки. Його можна повернути в положення селфі, він не заважає аксесуарам і дозволяє знімати з різних кутів. Порівняно з повнокадровою версією Sony FX3, новинка має приємну зміну — більш висока роздільна здатність екрану 2,36 млн пікселів (проти 1,44 млн пікселів у FX3).

Також у кінокамері з'явився режим Sunny Weather — додаткова яскравість дисплея для зйомки на сонці (працює в усіх режимах до 4К 60p). Це корисно з огляду на те, що видошукача в камері немає. А для ситуацій, у яких питання фокусування особливо критичне, потрібно підключати зовнішній монітор — на щастя, на корпусі FX30 передбачено повнорозмірний HDMI-порт для роботи із зовнішніми рекордерами.

 

 

 

Корекція кольору та кодеки Sony FX30

 

 

Відеопрофілі дозволяють знімати матеріал, спеціально підготовлений для подальшої корекції кольору, або відразу отримувати готову «розмальовану» картинку. Мабуть, найуніверсальнішим варіантом у камері є профіль S-Cinetone — він дуже зручний для невеликої корекції кольору і легких змін під час постобробки. Це майже готова кінокартинка, яка чудово підійде для сцен із низьким контрастом.

Другий профіль — S-Log3, він має знижену контрастність, що підходить для більш глибокої і детальної корекції кольору. Також є HLG-профіль для зйомки HDR-відео з підвищеним динамічним діапазоном.

Sony FX30 підтримує і кастомні LUT-и (таблиці корекції кольорів, що дозволяють автоматично "розфарбовувати" відеоматеріал), які ви можете завантажувати в камеру самостійно. Для кастомних LUT є можливість прев'ю перед зйомкою. Кінокамера знімає із глибиною кольору 10-біт 4:2:2 (аналогічно як і у Sony a1), що надає дуже глибокі та гнучкі можливості для редагування кольору на постобробці.

Що стосується кодеків, то тут у вас є всі необхідні формати для професійної роботи:

  • X-AVC HS (H.265 Long GOP);
  • X-AVC I (H.264 All-I);
  • X-AVC S (H.264 Long GOP).

 

 

 

Стабілізація Sony FX30

 

Камера Sony FX30 отримала вбудований стабілізатор, функціонал якого ми не завжди бачимо на моделях, заточених під професійне відео. В основному передбачається, що будете використовуватися стедікам для стабілізації відео. Стабілізація в камері відмінно працюватиме, коли ви стоїте на місці, наприклад, при панорамуванні відео. Але ось при зйомці під час ходьби, що більш затребуване, стабілізація вже не буде такою ефективною і не буде на рівні просунутих гібридних камер як Sony а7S III.

Компанія Соні передбачила це, тому було додано спеціальну функцію Active, тобто електронну стабілізацію. Він злегка обрізає кадр, але при цьому видає стабільні кадри під час зйомки з рук. Єдиний недолік — при зйомці на нижчій частоті кадрів і довшій витримці, наприклад на 24к/с і 1/50с, іноді помітно невелике розмиття кадру, що пов'язано з роботою електронного затвора. Але це можна швидко вирішити — Ви можете застосувати електронну стабілізацію після зйомки під час постобробки за допомогою програми Sony Catalyst.

 

 

У Sony FX30 є «подвійне рідне ISO»: можна використовувати знижене ISO для покращення динамічного діапазону, а в слабкому освітленні переключити на більш високе базове ISO і отримувати менше «шумну» картинку. Так, при зйомці S-Log3 можна вибрати базове ISO 800 або 2500. У звичайному режимі можна вибрати ISO 100 або 320.

Камера оснащена новим фірмовим процесором XR. Насамперед це вплинуло на інтерфейс. У FX30 використовується нова система меню — проста та зручна в навігації. Є опція My Menu для створення власного меню з опціями, що найчастіше використовуються. Існують і спеціальні фішки інтерфейсу, призначені для полегшення робочого процесу: режим Menu1 і Menu2 з основними опціями у вигляді плиточки, між якими можна швидко перемикатися прямо під час зйомки.

Це дуже зручна функція, призначена для миттєвої зміни між двома наборами налаштувань, що найчастіше використовуються. Така опція є сьогодні майже на кожній професійній кінокамері і Sony вирішила не відставати. Що стосується пам'яті, то тут використовується та сама схема, що й у більшості останніх повнокадрових камер Sony: 

  • один роз'єм для CF Express Type A;
  • другий роз'єм для SD картки.

Технічні характеристики


Формат носителя

Два слоти SD/CFexpress типу A

Тип матрицы

BSI-CMOS

Кол-во пикселей матрицы

26 МП

Физический размер матрицы

23.4х15.6 мм

Фотосъемка

26 МП (6192 x 4128) за 3:2. Формати файлів зображення HEIF, JPEG, RAW. Глибина оцифрування 14 біт

Поддержка карт памяти

Два слоти SD/CFexpress типу A

Стабилизатор изображения

5-осевой цифровой стабилизатор

ЖК дисплей

Сенсорний 3.0 з роздільною здатністю 2,36 млн пікселів

Интерфейсы

Подвійний слот: CFexpress Type A/SD. Відео вхід/вихід. Вихід HDMI 2.0 Аудіо вхід/вихід, стерео-мікрофонний вхід TRS 3,5 мм, вихід стерео-навушників TRS 3,5 мм, вхід/вихід живлення, вхід USB-C. Sony Multi / micro-USB (керування камерою, часовий код),

Питание

li-ion акумулятор NP-FZ100

Габариты

129,7 х 77,8 х 84,5 мм

Вес

562 г (тілько корпус)

Відео

Як купити

Відгуки



Ваше ім'я:Відгук:

не публікується

Ваш E-mail:
 
Схожі товари
Фото - Sony Sony HDR-CX900 (HDRCX900EB.CEN) Sony HDR-CX900 (HDRCX900EB.CEN)
46 499 грн
Купити
Фото - Sony Sony NXCAM HXR-NX80 Sony NXCAM HXR-NX80
95 999 грн
Купити
Фото - Sony Відеокамера Sony FX30+ XLR-H1 (ILMEFX30.CEC) Відеокамера Sony FX30+ XLR-H1 (ILMEFX30.CEC)
91 999 грн
99999 грн
Купити
Фото - Sony SONY HDR-CX620 Black (HDRCX620B.CEL) SONY HDR-CX620 Black (HDRCX620B.CEL)
13 299 грн
Купити
Фото - Sony Sony PXW-Z450 Sony PXW-Z450
687 500 грн
Купити
Фото - Sony Sony PXW-Z90 Sony PXW-Z90
124 999 грн
Купити
Фото - Sony Sony HDR-PJ810 Black (HDRPJ810EB.CEL) Sony HDR-PJ810 Black (HDRPJ810EB.CEL)
22 999 грн
Купити
Фото - Sony Відеокамера Sony FX3 Body (ILMEFX3.CEC) Відеокамера Sony FX3 Body (ILMEFX3.CEC)
152 790 грн
Купити
Фото - Sony Видеокамера 4K Flash Sony Handycam FDR-AX43 Black (FDRAX43AB.CEE) Видеокамера 4K Flash Sony Handycam FDR-AX43 Black (FDRAX43AB.CEE)
38 999 грн
Купити
Фото - Sony Цифровая видеокамера HDV Flash Sony Handycam HDR-CX625 Black (HDRCX625B.CEL) Цифровая видеокамера HDV Flash Sony Handycam HDR-CX625 Black (HDRCX625B.CEL)
17 999 грн
Купити

LEICA
3LT PROFESSIONAL FUTURE
Lowepro Trusted Original 1967
Переключатель меню
Товарів:  0 шт
на суму: 0 грн
У Вашому кошику немає товарів
Товарів:  0 шт
на суму: 0 грн
У Вашому кошику немає товарів
Фототехніка
Об’єктиви
Студійне світло
Официальный партнер Canon
ZEISS Classic Final Sale
3LT ALL RANGE